2011-09-30
 23:59:00

Alla kan göra något.

Oktober. Det är väl som ni vet Bröstcancer månaden?

Snart kommer alla LIMITED EDITION produkter ut. En hel månad till cancer. Rosa i höst mörket (som ännu, *tack och lov* inte infunnit sig)
Jag är inte sämre.

Vare dag under oktober månad kommer jag lägga ut en annons på blocket där 50% av försäljningen går till bröstcancer fonden. Och 15% kommer gå till andra stiftelser som jag tycker behöver det.

Jag kommer redovisa alla inkomster från försäljningen och alla bidrag här på bloggen...


The game is on!
2011-09-30
 21:31:00

Skryt.

Jag vet precis hur du funkar. Jag har känt dig längre än du själv har gjort. Jag vet hur du tänker innan du själv vet det. Jag vet vad du kommer göra, om jag gör på ett visst sätt. Jag är inte rädd för dig.
Ditt skryt får mig att rysa av obehag för jag vet vad som driver dig. Du är äcklig.
Ditt patetiska luder, du luktar illa!Det är över nu....


Mohaha... !!!!! FREEDOM*
2011-09-30
 17:28:00

Världsvan?

Jag hade ju raderat min Facebook... trodde jag.

Jag behövde bara logga in så var den kvar?
Hittade dock en sida på internett som vägledde mig i hur jag kunde radera den permanent. OM jag itne loggade in på två veckor.

Idont need that shit! CAPICHE?! Bra.

Så tog vi tydligen en resa till italien på någon sekund oxå.

Swiicchh sa det så stod där en svettig mager kille med händerna täcka av guldringar och en backslick som skulle få vilken stekare på stureplan som helst att gå ner på knä. Med uppknäppt skjorta och ett par glasögon i ena handen gestikulerar han så att trafiken stoppas upp. Upprörd? Nej bara yvigt berättande om vad som hände en gång för länge sedan. Det är så det är. Italienare. Och säger de inte alltid Capiche i slutet av varje mening?? 
2011-09-30
 14:21:47

Dålig kyckling?

Igår gjorde jag och sambon bacon-och-ost-inbakade kycklingfileer.

Super gott! Men på halva vägen, när första formen var färdig. Tog orken slut. Så jag lindade andra formen med aluminium för att inte behöva hålla koll på den. Om det skulle brännas eller så.

Jag ställde in den på rätt tid och sen lät jag det vara tills ungen stängde av sig.

Det resulterade i att det hela blev kokt och slemmigt istället för knaprigt och fast.
My bad! Hade min hjärna orkat tänka steget längre hade jag ju självklart redan vetat detta innan jag ställde in maten. Men jag går på standby. Påslagen men inte riktigt funktionell. Idag skulle jag käka upp den slemmiga maten. Värmde på matlådan och åt för livet.
Men det smakade inte bra! Den fantastisk goda kycklingen som sambon gjorde var ju häst längder ifrån den som jag gjorde med exakt samma ingredienser. I samma ugn och i samma kök.
Jag fick tvinga i mig trotts att jag mådde illa. Fy så vedervärdigt. Och självklart är jag för lat för att ställa mig och laga någonting annat oxå. Nu förstår ju jag oxå att det inte är kycklingens fel. Men ni ska för allt i världen inte heller tro att det är mitt fel heller!
Att stoppa in tugga efter tugga med slemmig mat är inte en höjdare vilken världsdel man nu än befinner sig i. Men mitt dåliga samvete tillags åt jag upp allt nästan utan att klaga. Det finns ju någon där ute som skulle göra vad som hellst för min mat idag.
Och skulle jag få jämföra med någonting så skulle det vara dendär pruttleran man köpte som barn.
Och som även jag köpt till mitt barn. I edition 2.0 Vilket iof är en helt annan historia. Vem vill äta "slajm" egentligen?

Jag skyller ifrån mig på aluminiumet och microvågorna. Det är enklast så.
2011-09-29
 15:20:50

Jag älskar min familj.

Min familj.
Inte den enklaste, Inte den lyckligaste. Men jag älskar dem så otroligt! Fick en så fin bild från syster i Malmö som är ifrån den dagen då vi flyttade in i Karljohansgatan i Gislaved.


Det fattas några på denhär bilden, Blandannat några till ungar som kommit under åren.
Farmor Majlis, Mormor Inger, Våra nya respektive familje medlemmar. Men ändå
Det går fort när man hjälps åt. Ensam är inte stark.
Och där i mitten sitter hon!

Våran vardagshjälte. Ingalill!
Min fostermamma sen sommaren 1994.

Jag sitter näst längs ut till höger brevid min kära fosterbror som blev en i familjen redan som 2 månaders bebis.
I knät på mig sitter Julia. Min systerdotter.
2011-09-28
 22:42:32

Nyår.

Sitter och tänker på Nyår.

Även om det bara är September så går tiden oerhört fort och om snart sitter jag där och tiden räcker knappt till.

Gästlista, välkomstdrink, förrätterna, huvudrätt, efterrätt. Och självklart någon trevlig lek och lite bra musik :)
Allt ska planeras. Inget kommer med slumpen.

Men sen när kvällen väl kommer så har jag kastat planeringen och låter det flyta på som vanligt bara :p

Här gäller det inte bara att planera maten, Utan även att prov laga den 1 eller 3 gånger så att inget går fel den aktuella kvällen. Kan bara tänka mig hur knäpp jag kommer bli den dagen jag planerar ett bröllop. Hujeda mig! Som tur är vill jag ha ett väldigt enkelt bröllop. Och Sambon verkar inte klaga på den iden heller! :)


I morgon ska jag iväg på studieägledning som jag skrev om tidigare. Jag är nervös och förväntansfull på en gång.

Nu måste jag gå och lägga mig, så jag hinner somna innan det är dags att stiga upp igen!
2011-09-28
 16:15:00

Surprise

Var iväg på en demo med Living & Room i söndags. Fredrik skulle hämta upp mig för efteråt skulle vi iväg till Mio och köpa säng.

När han hämtar upp mig säger han efter en liten stund att han har en present till mig och att jag får leta..
Kollade i armstödet. Under stolen. Och i handskfacket. WOHOO!! Godis..
Fint förapckat i en "jag älskar dig " påse.

Han vet verkligen hur man tar hand om en trasig flickvän! :)

Txs Honey.
2011-09-28
 12:41:42

ÅskogMansion har gått i ide.

Inte riktigt kanske. Men jag kan fortfarande inte sitta längre stunder vid datorn innan armen säger ifrån! Jag tycker det är jätte tråkigt att det är på det viset. Jag har tillochmed börjat fundera på om det kan vara Karpaltunnelsyndrom då det domnar bort i handen flera gånger under dagen. Eller i princip varje gång jag gör något med den. SKriver, ritar, sms:ar. lagar amt osv.osv.

Jag känner redan att denhär texten har varit för lång att skriva men jag vill göra ett försök. Ni är fortfarande många som kommer in och läser här ju!
Så därför kör jag på en ordentlig jäkla updatering!
Ska det vara ska det vara på riktigt!

Jag har tagit bort Facebook. Sa jag sagt det?!
Vilken frihet! Att kunna vara människa och inte slav bakom en skärm som måste gilla och kommentera det folk skriver som egentligen är Vardagsbettende?! Jag menar. WOOOW hon lagar mat  IDAG IGEN! Vilken prestation.
Jag äter bara mat två gånger i månaden, högts. Bytt sänklader!? varför ska man göra det?! (ironi såklart)

Det jag gillar är bilder. Bilder av när folk umgås! När de är ute i naturen eller bilder på mina syskonbarn som växer upp på andra sidan sverige. Det är verkligehet. Inte hur mycket man städar, putsar fönster, damsuger eller liknande!

Jag har några vänner som alltid kommer finnas där. Och inte bryr jag mig om de har sprunigt 116 mil senaste veckan? Så länge mina vänner mår bra och får mig att må bra, kommer jag fortsätta vara vänner med dem!

Drömmen om ÅskogMansion är på gång! Vi har gjort en besiktning som gick bra. Nämnde jag det? Har inte så stor koll på vad jag skrivit i bloggen när det blir sådana här mellanrum på inläggen!
Killen som köpte lägenheten har blivit godkänd av föreningen så det är fritt fram där oxå.


Jag har tagit tag i målandet igen.. Riktigt kul och så skönt att kunna måla som terapi!
Har massor med nya ideer men båda färg och måmlardukar är slut. Så jag får lungt vänta lite!

I morgon klockan 11 ska jag träffa min studievägledare! Vi ska planera mina studier som ska börja nu efter nyårsskiftet! WOhoo!! Äntligen händer det någonting! Jag står inte still längre. Framgång!

Jag har fått en nytändning på min kära sambo igen. Årstiden då vi träffades är ju här (nåja det var ju i slutet på juli vi träffades men pga den sena sommaren"indiansommar" så känns det som om det skulle vara nu)
Jag gillar skiftet mellan sensommaren/hösten. Luften blir så frisk!
Inget jobbigt pollen. Alla vackra färger. Det är fortfarande grönt men det skiftar. Som om hela världen står i lågor.
Det är sådär mysigt kallt. Att man kan svepa in sig i en filt, Men inte så kallt att man fryser fingrarna av sig!
I love it!!! Och jag älskar Fredrik! SOM jag älskar Fredrik! Ojojoj. Jag är så oerhört tacksam att livet gav mig honom!

2011-09-14
 19:06:31

ÅskogMansion i bilder.


2011-09-14
 19:01:37

Vi har köpt hus....

Idag kl 15.00 var vi hos mäklaren och skrev alla viktiga papper som nu rent juridiskt säger att vi äger huset från och med 1:a november 2011!!!

Egentligen är det en del kvar som besiktning och överföring av pengar, Pantbrev ska fixas och lagfart ordnas innan tillträdet är kommet. Men vi har nu ingen att tävla emot och ingen återvändo!


Anledningen till att jag inte uppdaterar lika flitigt nu, är för att jag inte kan sitta vid datorn ens korta stunder med handleden. Och igår låste sig hela bröstpartiet så det blev en vända till akuten pga att jag hade svårt att andas.


Vi har oxå rent praktiskt lköst det med försäljning av lägenheten! Mäklaren hittade en kille som kunde flytta in med kort varsel och vi har valt honom till att få köpa den!  WOW! Ibland är världen verkligen med på noterna och gör som man vill!!!


Jag har namnsdag idag. Farmor såg till att jag fick en jacka och ett par vinterskor i namnsdagspresent!
Tack Farmor!:D  <3 <3

Hittade snygga på internett med av diverse anledningar så blev det varken den första jackan eller skon. Tillslut kom jag hem från stan idag med båda fixade. Och inte någon av dem var vad jag egentligen skulle haft från början!

Men jag är inte missnöjd! Jag är supernöjd! Idag skulle man köpt en trisslott.....

Fredrik vill fortfarande inte skriva någonting i bloggen. Han lagar däremot mat åt mig som är färdig nu så jag lär springa iväg och äta.. Ska bara lägga upp bilder på ÅSKOGMANSION först! :D
2011-09-11
 20:32:55

Kurragömma?

Och jag van. En vecka är nog lite långt uppehåll. Men handen är helt förstörd så det har varit en nödvändig vila jag haft.
Tappra letare jag har som kommer in hit och letar efter mig varje dag iaf! :D

Det är mycket som har hänt på bara 7 dagar.
För 15 dagarsedan kom ett superfint hus upp på hemnet.
Vi la bud på en gång! Denhär gången ska vi INTE hamna efter.
Jag har varit ruskigt grinig mot denna mäklaren. ställt ultimatum, Bett om det ena och det andra.
Visst har jag märkt att det inte varit så uppskattat från hans sida. Men NU !"!!

Nu ska vi under morgondagen (eller möjligtvis tisdag) skriva kontrakt! Säljarna har valt oss. OSS!


Det finns ju en mycket stor risk att Åskog mansion skulle kunna dö här rakt upp och ner. Men vi har ju fortfarande visningar kvar och sen har vi även inflytt, och vår egna inredning som ska in.

I torsdags åkte vi ner till småland och hälsade på min familj (Fosterfamilj.
Min lillebror hade råkat ut för en olycka och skurit av sig en sena på lillfingret. så vi mötte upp honom och flickvän Camilla på sjukhuset i linköping. där de fick ligga i två dagar och vänta på Operation.
Sen åkte vi vidare till Gislaved efter ett välbehövligt mål mat.

Fredagen tog vi en promenad på förmiddagen. sen åt vi mat och åkte till Min lillasyster Jennifer och hennes familj.
(annat fosterhem) Och lördagen kom min kompis Anna och Farmor över. Kvällen slutade med Paj-orgie, och hela familjen samlad.
(Malin med familj i Malmö saknades ;(  ..)

Jag älskar min familj. <3 När jag är där nere vill jag bara tillbaka men när jag åker hem igen vet jag att "Detta är hemma" Här i "Norrland" som alla säger.


Det var allt för idag! Hörs en annan gång.

//En mycket lycklig Ida...
2011-09-04
 19:40:25

Musarm...

EFter flera dagars intensivt letande, räknande och ett helt nytt kollegieblock nästintill helfyllt av siffror, beräkningar, kladd, telefonnummer, Att göra list osv. Har jag fått ordentligt ont i min högra handled.

Idag har jag gått med linda, tigerbalsan och nu i kväll fick jag trycka i mig Ipren och smörja handen med antiinflamatorisk salva.

Bara för att det inte är en uppdatering på bloggen betyder det inte att vårt liv står still. Vi har hunnit städa bilen invändigt. Plocka nypon och koka egen nyposoppa, Gjort egna biskvier. Fredrik är iväg och jobbar natt. SJälv funderar jag på att gå och lägga mig snart.
2011-09-02
 13:56:10

Hjärtvättad...

Allt handlar om hus, lagfarter, el, vvs. byggsatser lösvirke kartor, pantbrev, värmesystem OSV, OSV!

Jag glömmer bort att äta, Jag har inte duschat på två veckor (lögn, men det låter bra/Illa hur man nu ser det ;) )
Idag har jag nästan fått i mig en kopp kaffe.

Nu när jag skulle lovva in på blogg.se så skrev jag "Bygg.se"

Jag har världens musarm (måste vara ngn inflamation o ledbanden i armen)
Är detta vad de förr kallade skrivkramp?!


Ursäkta om jag verkar disträ och upprepar mig gång på gång. Men det snurrar och det snurrar riktigt riktigt fort i huvudet på mig. Husleverantörer, Vilken grund man ska ha, vilken nivå ?  NF NNF eller bara stomrest?

Vi har kollat på flertalet husleverantörer och bytt inriktningt dubbelt så många gånger.
Trodde vi var fördiga i förrgår, men nu ligger det andra alternativ på bordet.

Och eftersom jag inte duschat på två veckor så borde jag göra det nu innan jag åker iväg :)
2011-09-01
 14:24:16

När ingenting händer... DEL 2

Händer allt på samma gång. Lugnet före stormen eller vad var det som skedde?


I morse försov sig F, Det sker ALDRIG! Jag har inte varit med om att han faktiskt kommer försent pga försovning en enda gång.
En gång missade han bussen, Men då tog han bilen ist och kom fram ngn minut sent. Det är inte anmärkningsvärt ens.

Idag handlade det om strax över timmen.
Larmet hade inte gått på hans telefon för den hade inte laddat, och medans han var på toaletten gjorde jag sönder laddaren totalt så nu går det inte alls.
timmen senare upptäcker jag att min telefon oxå är trasig. (ljudet är sönder, det hörs inget när folk ringer. Ljudet i luren är dock helt okej!)
I gårkväll skulle vi kolla till toaletten som läckte, och då började det FORSA?! ur vatten när man spolade.
Bra jobbat Åskog-team! Ringde rörmokare idag och de skulle inte ha tid förens nästa tisdag. Suck.
Det innebar att vi skulle behöva gå nere i källaren i ca en vecka.


Dock ringde ena killen på rörmokeriet och bad om ursäkt att han helt missat tiden i tisdags (Va? Nej! nästa tisdag svarar jag) Han erbjöd sig att komma på en gång då han ändå var klar för dagen :)

Sagt och gjort. Han kommer 5 över halv 2. Minuten senare trillar fotografen för lägenheten in!
Kul. Toaletten är nermonterad och här står jag som ett fån!?

Han börjar iaf med köket tror jag det var, och under tiden hinner killen från rörmokeriet bli klar och åka iväg.

Allt flyter på bra. Nu måste jag få i mig lite kaffe! För kaffebryggaren plockades ner i all hast när jag trodde att Albin skulle komma vid 12,30 och inte 13.30. Jag har vetat hela tiden att det är 13.30 men ni vet när man gå runt och tänker att det är Torsdag fast det egentligen bara är Onsdag? En sådan dag har jag haft idag.

Nya jobbmöjligheter och ett väldigt, väldigt stort beslut att fatta senare idag! Närmare bestämt 180m2 stort beslut.! :)


Vi syns och hörs.. // Åskog Crew!
2011-09-01
 07:02:04

När ingenting händer.

Står rätt stilla just nu. Kommande visning på Fredag. Och Om några timmar kommer fotografen. Sen får vi se om det sker något annat kul under tiden. nu har jag några timmars finputs framför mig så man slipper skämmas när folk kollar på bilderna som ligger ute på nätet..