2012-03-17
 21:33:15

Godisgodisgodis..

Har varit ute i storstaden Gävle idag igen.

Egentligen var det GODISET som lockade mest och vi åkte in så vi var där vid halv elva ungefär! Då var det fullt kaos! Har aldrig varit emd om galnare folk! Och det var långa, långa köer. En som jobbade på affären sa att vid nio när de öppnade så var det kö på ungefär 200 meter och att folk SPRANG in i butiken! DEssutom så var det tydligen 3 st från karamellprinsen som jobbad konstant från kl 9 tills att vi kom. OCH ÄNDÅ var det slut på många många sorter! strax efter att jag plcokat färdigt våra påsar s¨frågade jag en av tjejerna som jobabde med godiset om de inte hade en enda choklad kvar. Då sa hon att hon precis lastat fram det sista de hade.. SÅ det är bara att ta det man vill ha innan det är slut..
Hahahah vilka nördar. Vi tog det iaf lugnt och käkade en stadig brakfrukost först!
5 kilo är mycket.. Hur mycket?? Så mycket att när man fyllt två påsar till bredden BREDDEN! så har du iungefär 1½ kilo kvar att plocka på dig! Jag fick ihop 4,55kilo  en nätt summa på enbart 45,5 Hur bra? 


Det var godis på 5 ställen i butiken och lika mycket kö precis överallt! Liten fick hålla ett fast tag om min jacka för att inte försvinna bland folkmängden medans hans mamma gick loss precis som alla andra galningar där inne!

KUL FAKTA!

Svenskar äter mest lösviktsgodis i världen och skärtorsdagen är den största försäljningsdagen i matvarubutikerna. Lösgodis är även populärt i Finlandoch Norge, men inte i Danmark. Ungdomar samt yrkesverksamma kvinnor mellan 25 och 60 år äter mest godis. I Sverige äts över 18 kilo godis per person och år. Det säljs cirka 100 miljoner påsar med lösgodis i Sverige varje år och en genomsnittlig påse väger omkring 350 gram, vilket motsvarar hela dagsbehovet (ca 1600 kcal) av energi för ett barn. Godis innehåller dock varken vitaminer eller mineraler.[2]

Enligt Menigo Foodservice är saltlakritsen den mest älskade och mest hatade varianten av alla sorters godis. Sura godisar äts mest av den yngre generationen. Det söta gelégodiset tilltalar de flesta. Skumgodis är favoriter bland barnen. Äldre gillar ofta klassiker som funnits länge.[3]


Urklipp från denna LÄNKKOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: